Shin Gyo Ryu
Sjingio Riejoe is de Nederlandse uitspraak voor een Halsterse familiaire leergang [Ryu-(ha)] in stichtingsvorm en betekent school "in de geest" van de oefening. SGR houdt zich bezig met traditionele Japanse krijgskunst (Bu Jitsu) met als hoofdvorm Jiu Jitsu met het accent op zelfverdediging. Daarnaast worden er ook diverse gewapende vormen geoefend (Bugu Jitsu)

Oefenlocatie
[Er wordt iedere dinsdagavond vanaf 20.00 uur geoefend in de gymzaal in de Julianastraat in Halsteren. Iedereen, jong of oud, man of vrouw, sterk of niet zo sterk, vanaf 13 jaar die zich in de doelstellingen van de leergang kan vinden is welkom. Periodiek en op verzoek zijn er ook korte cursussen elementaire zelfverdediging]
Momenteel worden er geen nieuwe deelnemers meer aangenomen en worden er geen reguliere lessen verzorgt.
Voor informatie zie: www.shintairyu.nl


Doelstellling
Enkele doelstellingen zijn: de bevordering van een verantwoorde beoefening van Bu Jitsu, de verbetering van de kwaliteit van het onderricht en het continueren van de school over generaties. Men probeert zoveel mogelijk kennis en kunde in huis te krijgen m.b.t. de Japanse Samurai cultuur om deze achtereenvolgens weer door te kunnen geven in de vorm van onderricht, voorlichting, gasttrainingen, lezingen, demonstraties, publicaties, cursussen, activiteiten voor doelgroepen, weerbaarheidtrainingen etc.